Gezonde school

Wij zijn een rookvrije school! Dat wil zeggen dat er niet gerookt mag worden in het gebouw of op het schoolterrein!

Onze school heeft in 2024 wederom het vignet 'Gezonde School' en het certificaat 'Gezond schoolkantine' in ontvangst mogen nemen. Wat is een gezonde schoolkantine?

  • Onze kantine voldoet aan de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen.
  • Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

Onze kantine is wederom beloond met een ‘Gouden Schaal’. Dit betekent dat minimaal 80% van de (zelfgemaakte) producten die we aanbieden in onze schoolkantine een gezondere keus is. Daarnaast heeft onze school een watertank waar de leerlingen gratis vers en gekoeld water kunnen tappen.

Ook heeft De Brug het certificaat ‘Voeding’ mogen ontvangen. In onze lessen koken, horeca en Dienstverlening & Zorg besteden wij regelmatig aandacht aan een gezond voedingspatroon. Ook tijdens de theorielessen (Burgerschap) en de individuele coaching wordt hier regelmatig aandacht aan besteed. De leerlingen leren dan o.a. wat een gezonde of juiste ongezonde maaltijd is en hoe ze een gezonde levensstijl kunnen hebben en onderhouden. Als leerlingen nog vragen hebben over een gezonde levensstijl kunnen zij dit bespreken met hun mentor/coach. Tevens kunnen zij voor vragen en adviezen terecht bij onze Gezonde schoolcoördinatoren (Mw. Bettie van Hoesel en Mw. Saskia van Hooft). Daarnaast kunnen leerlingen en ouders altijd vrijblijvend een afspraak maken bij de schoolarts.

Klik hier voor de uitgave 'Bommelerwaard gaat voor gezond!' waarin De Brug ook beschreven staat (blz. 10).

Welbevinden