Gezonde school

Wij zijn een rookvrije school! Dat wil zeggen dat er niet gerookt mag worden in het gebouw of op het schoolterrein!

Onze school heeft in 2018 het vignet 'Gezonde School' en het certificaat 'Gezond schoolkantine' in ontvangst mogen nemen. Wat is een gezonde schoolkantine?

  • Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines.
  • Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

Dit betekent dat wij (bijna) alleen (zelfgemaakte) gezonde producten verkopen aan onze leerlingen. Daarnaast heeft onze school een watertank waar de leerlingen gratis vers en gekoeld water kunnen tappen.

Ook heeft De Brug het certificaat ‘Voeding’ mogen ontvangen. In onze lessen Cultuur & Maatschappij, Consumptief en Dienstverlening & Zorg besteden wij regelmatig aandacht aan een gezond voedingspatroon. Tijdens het thema-uur wordt er jaarlijks en structureel gewerkt met de methode Do-It. De leerlingen leren dan o.a. wat een gezonde of juiste ongezonde maaltijd is en hoe ze een gezonde levensstijl kunnen hebben en onderhouden. Als leerlingen nog vragen hebben over een gezonde levensstijl kunnen zij dit bespreken met hun mentor/coach. Tevens kunnen zij voor vragen en adviezen terecht bij onze Gezonde schoolcoördinator (Mw. Daniëlle van Eck). Daarnaast kunnen leerlingen en ouders altijd vrijblijvend een afspraak maken bij de schoolarts.

Klik hier voor de uitgave 'Bommelerwaard gaat voor gezond!' waarin De Brug ook beschreven staat (blz. 10).

Welbevinden