Wat kunnen wij? Onze kracht

Wij kunnen onze leerlingen goed voorbereiden op een arbeidsplaats, al dan niet in combinatie met een vervolgopleiding. Het niveau waartoe wij onze leerlingen opleiden is afhankelijk van de mogelijkheden van de leerling:

  • De leerling behaalt het Entree-diploma (op De Brug) en gaat verder studeren op een ROC (Regionaal Onderwijs Centrum) of AOC (Agrarisch Opleidingscentrum);
  • De leerling behaalt het Entree-diploma (op De Brug) en stroomt uit op de reguliere arbeidsmarkt;
  • De leerling behaalt een (erkende) branchegerichte certificaat (bv. heftruckchauffeur, lasdiploma, certificaat ‘werken in de keuken’, etc.) en stroomt uit op de reguliere arbeidsmarkt;
  • De leerling behaalt een branchegerichte certificaat en stroomt uit naar werk binnen een beschermde werkomgeving.

Wij begeleiden en ondersteunen leerlingen bij het zoeken van een baan. Meer dan 95% van de leerlingen heeft een plaats op de arbeidsmarkt bij het verlaten van de school.

We bieden nog twee jaar nazorg. Met nazorg willen wij deze leerlingen ondersteunen, zodat ze stevig in hun werksituatie blijven staan en/of hun vervolgopleiding goed kunnen afronden. Indien er problemen zijn binnen hun werksituatie, denken wij met de oud-leerling mee naar een mogelijke oplossing.