Van loverboys tot luiers verschonen...

Datum: 08 februari 2019

Van loverboys tot luiers verschonen...

Van loverboys tot luiers verschonen: de onderbouwleerlingen van De Brug hebben het thema 'seksualiteit' afgesloten met diverse workshops.

Kraamzorg Allerzorg verzorgde een workshop rondom 'tienerzwangerschappen'. Aan de hand van een filmpje en stellingen werd dit onderwerp behandeld. Ter afsluiting vond er nog een wedstrijdje luier verschonen plaats. Dat zorgde voor grappige situaties.

Stiching Loverboys liet de leerlingen een filmpje zien over dit onderwerp en een ervaringsdeskundige vertelde haar verhaal. Dit was vrij heftig en heeft de leerlingen aan het denken gezet. Iemand die je vertrouwt, waar je verkering mee krijgt en die je dan op een sluwe manier het circuit van de loverboys of lovergirls intrekt; zie daar maar weer eens uit te komen. Gelukkig kan dat en helpt Stichting Loverboys jongeren om hun normale leven weer op te pakken.

De GGD heeft samen met bureau HALT een workshop verzorgd over social media en sexting. Dit was zeer interessant. Wat stuur je wel en niet naar elkaar? Wat doe je als een foto van iemand doorgestuurd krijgt? Wat gebeurt er als jij een foto van iemand doorstuurt?

In de middag werd er een film getoond over loverboys. Ook werd er in de klas nog gepraat over deze indrukwekkende en leerzame dag.


Terug naar het nieuws overzicht