Start nieuwe schooljaar

Datum: 06 september 2021

Start nieuwe schooljaar

Allereerst hopen wij dat u en uw kind(eren) hebben kunnen genieten van een heerlijke zomervakantie. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de start van het nieuwe schooljaar op De Brug alweer in volle gang. Met dit bericht willen we u informeren over een aantal zaken.

Coronamaatregelen

De overheid heeft laten weten dat op scholen de mondkapjesplicht nog blijft gelden. Dit betekent dat leerlingen bij binnenkomst een mondkapje moeten dragen en deze mondkapjes mogen ze pas afzetten, zodra zij op hun plaats zitten.

Ook de anderhalve meter t.o.v. personeel is nog van toepassing. De leerlingen en personeelsleden die nog niet twee weken of langer volledig gevaccineerd zijn, worden gevraagd om twee keer per week een zelftest te doen. Deze zelftesten worden door de school geleverd.

Verkeershinder: Werkzaamheden bij Sportlaan

Vanaf maandag 6 september wordt er gestart met het straatwerk van de Sportlaan. Hiervoor zal de huidige inrit naar het sportcomplex en onze school niet bereikbaar zijn. Het parkeren van auto’s is dan niet meer mogelijk bij het sportcomplex. We vragen ouders/verzorgers en personeel om zoveel mogelijk de parkeerplaatsen aan de Hogeweg (parkeerhaven 1 en 2) te gebruiken. Voor fietsers en voetgangers blijft de zij ingang via het trottoir nog wel beperkt bereikbaar. Deze werkzaamheden zullen ongeveer tot eind oktober duren.

Verkeershinder: Omleiding met de fiets in Gameren

Van 30 augustus tot en met 15 oktober 2021 legt de gemeente Zaltbommel een nieuwe rotonde in Gameren aan. De rotonde komt op de kruising Middelkampseweg en Prins Willem-Alexanderstraat. Hierdoor kan het zijn dat uw kind met de fiets wordt omgeleid en dus niet de normale route kan fietsen naar school en huis. Dat is vervelend, maar we willen uw kind toch vragen om zich aan deze omleiding(en) te houden. Anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. En die willen wij en de gemeente zo veel mogelijk voorkomen. Waar zijn de omleidingen met de fiets?

· Fiets je vanuit Kerkwijk naar Zaltbommel? Volg dan de omleiding via het fietspad Kleinestraat, Krangstraat, Weitjesweg en de Middelsteeg naar de fietstunnel onder de N322.

· Fiets je vanuit Zuilichem naar Zaltbommel? Volg dan de omleiding door Gameren via de Startstraat, Nieuwstraat, Ridderstraat en Ouwelsestraat.

De omleidingen voor fietsers staan op deze plekken ook duidelijk aangegeven op de borden.


We willen de leerlingen op woensdag 8 september graag verwelkomen in ons nieuwe schoolgebouw aan de Sportlaan 2 in Zaltbommel!Terug naar het nieuws overzicht