Huidige situatie COVID-19

Datum: 30 november 2020

Huidige situatie COVID-19

Als De Brug, school voor Praktijkonderwijs, zijn we een afspiegeling van wat er om ons heen gebeurt. Dat is ook het geval in relatie tot het Corona virus. In de afgelopen weken heeft ook Zaltbommel en omgeving te maken gehad met een oplopend aantal besmettingen. Met deze mail willen wij u op de hoogte brengen van situatie rondom COVID-19.

Situatie op De Brug

We willen u op de hoogte brengen dat we momenteel te maken hebben met een positief geteste medewerker en een positief geteste leerling. Beiden zijn in quarantaine.

In de periode van half maart 2020 tot heden hebben we te maken gehad met:

  • 4 positief geteste medewerkers. Dit is ruim 10% van ons personeel.
  • 2 positief geteste leerlingen. Dit is nog geen 2% van onze leerlingen.

In de contacten met de GGD zijn we dan ook als school niet aangemerkt als een bron van besmettingen.

Aangezien er in Zaltbommel verontrustende berichten rondgaan, is het besmettingspercentage bij ons op school dus extreem laag. Uiteraard blijven we voorzichtig. Dat het op onze school in deze roerige tijd goed verloopt, is mede te danken aan het gedrag van de leerlingen, hun ouders en medewerkers. Iedereen houdt zich over het algemeen goed aan de richtlijnen. Dit was ook heel duidelijk op de eerste dag van de mondkapjesplicht op school: bijna alle leerlingen droegen een mondkapje. Natuurlijk moeten we soms iemand aanspreken, maar in de meeste gevallen houdt iedereen zich aan de afspraken. Vanaf morgen, 1 december, is het dragen van een mondkapje ook verplicht! We zijn de komende tijd helaas nog niet van corona verlost. Het is belangrijk dat we ons aan de afspraken blijven houden. Op onze website staan de thuisblijfregels vermeld.

Graag willen we u en de leerlingen tot slot hartelijk bedanken voor de manier waarop wij met elkaar omgaan in deze voor velen toch wel heftige tijd. “Alleen samen krijgen we corona onder controle”.


Terug naar het nieuws overzicht