Onderwijs op afstand

Datum: 13 oktober 2020

Onderwijs op afstand

Onze school is intussen weer goed op gang. We zijn erg blij dat we weer met z’n allen naar school kunnen, ook al is het op 1,5 meter afstand tot volwassenen soms echt wel ingewikkeld. Zeker om les te geven vanuit ons onderwijshart! We kunnen eigenlijk niet wachten tot we weer in vrijheid kunnen samenwerken. Maar het coronavirus is nog niet onder controle en daarom willen wij u informeren over:

Onderwijs op afstand

We zien dat er zowel bij leerlingen als docenten hoger verzuim is. Meestal niet eens zozeer vanuit ziekte, maar wel vanwege het testen op corona, het wachten op de uitslag of quarantaines om dierbaren te beschermen. We zien natuurlijk graag dat zoveel mogelijk lessen doorgaan op school of vanuit huis. Daarom hebben we onderwijs op afstand georganiseerd wanneer fysieke lessen niet mogelijk zijn. De volgende informatie is van belang:

Hoe gaan we onderwijs verzorgen bij afwezigheid van één of meerdere docenten?

  1. Allereerst zoekt de school naar mogelijkheden om vervanging te zoeken, zodat de fysieke lessen op school door kunnen gaan.
  2. Indien vervanging niet (meer) mogelijk is en/of de druk op vervanging te groot wordt, gaat de betreffende docent die thuis moet blijven, maar niet ziek is, onderwijs op afstand verzorgen. De docent zal vanuit huis de lessen verzorgen via ‘Google Classroom’ en de leerlingen zijn op school voor de betreffende theorievakken met een surveillant in het lokaal.
  3. Indien het inzetten van surveillanten op school ook niet meer mogelijk is, zullen zowel de docent als de leerlingen vanuit huis online lessen verzorgen en ontvangen. Dit is echt een noodscenario. Mocht de school dit moeten gaan inzetten, dan wordt u geïnformeerd door de betreffende mentor. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.
  4. Indien meerdere docenten ziek zijn, kan er ook geen afstandsonderwijs meer gerealiseerd worden. In dat geval wordt u z.s.m. door de school geïnformeerd! Uiteraard hopen wij niet in deze situatie terecht te komen.

Wat verwachten we van afwezige leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s)?

  1. Leerlingen, die thuis zijn met corona-gerelateerde klachten of in quarantaine zijn, maken het meegegeven werk of volgen de lessen thuis, middels ‘Google Classroom’. Indien leerlingen thuis geen computer hebben, zijn er enkele laptops op school beschikbaar. Leerlingen hebben ook een app geïnstalleerd op de eigen telefoon om eventueel online lessen te kunnen volgen. Leerlingen dienen dagelijks de theorieboeken van huis naar school en van school naar huis te nemen. Dit geldt ook voor oortjes of koptelefoon. Ouder(s)/verzorger(s) bellen de school en geven aan dat hun zoon/dochter corona-gerelateerde klachten heeft en dus vanuit huis de lessen volgt (of werk maakt).
  2. Leerlingen, die ziek zijn (dus niet corona-gerelateerde klachten of quarantaine), volgen geen online lessen of maken geen werk. Ouder(s)/verzorger(s) bellen de school en melden hun zoon/dochter ziek.

Onze mentoren staan dagelijks voor jullie klaar en willen ook graag horen hoe het thuis gaat. Zo werken we samen aan goed onderwijs en goede coaching, ook in coronatijd.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met de mentor van uw zoon/dochter!

Succes en blijf gezond!


Terug naar het nieuws overzicht