Tijdscapsule ingegraven op nieuwbouwlocatie De Brug

Datum: 30 oktober 2020

Tijdscapsule ingegraven op nieuwbouwlocatie De Brug

Op de Sportlaan, tegenover de nieuwbouw zwembad en sporthal Zaltbommel, is deze maand de nieuwbouw gestart voor De Brug, school voor Praktijkonderwijs in Zaltbommel. Om stil te staan bij de eerste werkzaamheden voor de bouw, is op vrijdag 30 oktober een tijdscapsule ingegraven door leerlingen van De Brug.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de tijdscapsule onder de (nog te storten) vloer zou worden ingegraven, maar bij nader inzien heeft de school er toch voor gekozen de tijdscapsule voor de hoofdingang te gaan ingraven. Het idee hierachter is dat de tijdscapsule na verloop van tijd nog kan worden opgegraven, ook als het gebouw er nog staat. In het straatwerk boven de ingegraven tijdscapsule komt een steen met daarop de datum dat de tijdscapsule mag worden opgegraven. Na bijvoorbeeld 100 jaar kan er dan een stukje geschiedenis worden opgegraven over het (praktijk)onderwijs van 2020 in Zaltbommel.

Wanneer deze waterdichte tijdscapsule geopend kan worden, zal men allerlei attributen tegenkomen die met de school en leerlingen van De Brug te maken hebben. Ieder praktijkvak; metaal- en houtbewerking, groen, verzorging en detail, is vertegenwoordigd in de tijdscapsule. Maar op nummer één staan toch echt de leerlingen. Leerlingen met talenten op gebied van zang, dans, tekenen en schrijven zijn op verschillende creatieve manieren uitgebeeld en zijn op een USB-stick geplaatst. Ook zaken die op dit moment een grote rol spelen in het leven van de leerlingen zijn erin te vinden. Denk aan een mondkapje en een mobiele telefoon. 

Door alle coronamaatregelen konden helaas niet alle leerlingen van De Brug bij het feestelijke moment aanwezig zijn. Om hen toch mee te kunnen laten genieten is er voor een livestream gezorgd. Op deze manier konden de leerlingen het ingraven van de tijdscapsule vanuit de klas toch volgen.

Klik hier voor meer foto's van het ingraven van de tijdscapsule, maar ook van de voortgang van de bouw van de nieuwe school. Terug naar het nieuws overzicht