De scholen gaan weer open!

Datum: 05 januari 2022

De scholen gaan weer open!

Deze week heeft het kabinet besloten dat op 10 januari 2022 de scholen voor voortgezet onderwijs weer opengaan. Dat vinden wij goed nieuws!

Dezelfde regels als voor de vakantie

Voor de scholen gelden dezelfde afspraken als voor de verlengde kerstvakantie. Het gaat om de volgende regels:

• Leerlingen en medewerkers met coronaklachten moeten thuisblijven en zich (laten) testen.

• Leerlingen en medewerkers dragen mondkapjes in de gang. Leerlingen dienen zelf voor een mondkapje te zorgen!

• Voor alle leerlingen en alle medewerkers in de scholen geldt: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling of leraar naar school. Dit dringende test-advies geldt voor iedereen, dus ook voor gevaccineerden. Zelftesten worden op school aan de leerlingen meegegeven.

• Daarnaast gelden in de scholen nog steeds de basismaatregelen. Dat betekent: volwassenen houden onderling 1,5 meter afstand (ook leraren waar mogelijk), ouders blijven buiten de school en er wordt goed geventileerd.

Chromebook, boeken en (gewassen) werkkleding

De leerlingen dienen op de eerste schooldag weer hun spullen (Chromebook met oplaadkabel, boeken en gewassen werkkleding) mee naar school te nemen! We vragen jullie om ervoor te zorgen dat deze spullen weer veilig op school komen!

Stage

De stage gaat dus ook weer starten. Indien een leerling niet bij het stagebedrijf of instelling kan/mag komen, neemt de leerling zelf contact op het zijn/haar stagebegeleider van school.
Terug naar het nieuws overzicht