terugblik en aangepaste thuisblijfregels

Datum: 19 november 2020

terugblik en aangepaste thuisblijfregels

Als De Brug, school voor Praktijkonderwijs, zijn we een afspiegeling van wat er om ons heen gebeurt. Dat is ook het geval in relatie tot het Corona virus. In de afgelopen weken heeft ook Zaltbommel en omgeving te maken gehad met een oplopend aantal besmettingen. Deze ontwikkeling hebben we op dezelfde manier meegemaakt op school. Enkele leerlingen moesten in thuisquarantaine vanwege besmette huisgenoten en twee collega’s zijn zelf positief getest geweest. In de contacten met de GGD zijn we dan ook als school niet aangemerkt als een bron van besmettingen.

Het aantal afwezigen onder leerlingen en medewerkers is op een redelijk niveau gebleven. Toch moeten we soms online onderwijs aanbieden, omdat leerlingen afwezig zijn. en/of indien medewerkers niet op school aanwezig kunnen zijn en we geen vervanging kunnen organiseren. Met de online les laten we het onderwijs zoveel mogelijk doorgaan voor de leerlingen.

Dat het op onze school in deze roerige tijd goed verloopt, is mede te danken aan het gedrag van de leerlingen, hun ouders en medewerkers. Iedereen houdt zich over het algemeen goed aan de richtlijnen. Dit was ook heel duidelijk op de eerste dag van de mondkapjesplicht op school: bijna alle leerlingen droegen een mondkapje. Natuurlijk moeten we soms iemand aanspreken, maar in de meeste gevallen houdt iedereen zich aan de afspraken.

We zijn de komende tijd helaas nog niet van corona verlost. Het is belangrijk dat we ons aan de afspraken blijven houden. Omdat er veel richtlijnen zijn en deze vaak wijzigen, hebben we onze thuisblijfregels uitgebreid en aangepast. Klik hier voor de aangepaste thuisblijfregels. In één overzicht ziet u wanneer een leerling wel of niet thuis moet blijven vanwege klachten, klachten van een huisgenoot of om andere redenen mogelijk in quarantaine moet.

Graag willen we u en de leerlingen tot slot hartelijk bedanken voor de manier waarop wij met elkaar omgaan in deze voor velen toch wel heftige tijd. “Alleen samen krijgen we corona onder controle”.


Terug naar het nieuws overzicht