Presentis

Presentis is een digitaal leerlingvolg-, plan- en begeleidingssysteem voor en van de leerling. Iedere leerling heeft een eigen ontwikkelproces. Ieder ontwikkelproces is daarom uniek. Presentis is ontwikkeld om er voor te zorgen dat de leerling, ouders en de docenten onderling op de hoogte zijn van alle facetten van het ontwikkelproces van de leerling.

De hoofdpersoon in Presentis is uiteraard de leerling zelf. De leerling houdt voor een groot gedeelte Presentis zelf bij. Hieronder vallen bijvoorbeeld de algemene- en beroepscompetenties. Ook stagebeoordelingen, stageverslagen en belangrijke schooldocumenten, presentaties, foto’s en filmpjes worden bijgehouden door de leerling in Presentis. De mentor/coach heeft een begeleidende en controlerende rol.

Voor de professionele begeleiding en ondersteuning houden de docenten de ontwikkeling van de leerling bij in Presentis. U kunt hierbij denken aan beoordelingen, individuele ontwikkelingsplannen, ontwikkelgesprekken, huisbezoeken, interne leerlingenzorg.

Om Presentis te downloaden:

Op deze pagina kun je Presentis downloaden van PrO De Brug Zaltbommel.
Volg de onderstaande instructies op, deze vertellen je precies wat je moet doen. LET OP! Lees eerst alle stappen door, voordat je gaat downloaden.

  1. Je kunt op de link onderaan dit stappenplan klikken om Presentis te downloaden.
  2. Hiermee start het installatie programma.
  3. Het programma vraagt eerst om toestemming om geïnstalleerd te worden. Klik op ’OK’ of ’uitvoeren’ afhankelijk van de Windows versie die je gebruikt op je computer.
  4. Volg de stappen van het installatieprogramma door op 'Volgende' te klikken.
  5. Na de installatie staat er een icoontje op het bureaublad.
  6. Wanneer je het programma de 1e keer opstart kan er een melding komen van de Firewall die vraagt of hij de toegang moet blokkeren om het internet op te gaan. Hier moet de je klikken op ‘Blokkering opheffen’ of ‘Doorgaan’, afhankelijk van welke firewall je hebt geïnstalleerd.
  7. Wanneer je klaar bent met installeren kun je vanaf dat moment Presentis openen door op het bureaublad van je computer op het Presentislogo te klikken.

Dit is de downloadlink voor Presentis:

www.presentis.nl/download/debrug/Setup.exe