Voorstelling Social Limits op De Brug

Datum: 11 mei 2017

Voorstelling Social Limits op De Brug

Op dinsdag 9 mei hadden we een bijzondere dag op De Brug. Deze dag stond namelijk in het teken van de CKV voorstelling Social Limits, die werd uit gevoerd door YFC Switch onderwijsprojecten.

De leerlingen kregen eerst een flitsende voorstelling te zien, die werd gespeeld door jonge acteurs. In de voorstelling kregen ze te zien dat er voordelen zijn van het social media gebruik, maar dat er ook hele grote nadelen zijn.

In het toneelstuk zagen we 5 leerlingen (Merel, Veerle, Bastiaan, Simon en Petra) uit de 3e klas van het middelbaar onderwijs . Deze leerlingen hadden op hun eigen manier te maken met de negatieve gevolgen van internet. Zo had Simon bijvoorbeeld een gameverslaving, waardoor uiteindelijk zijn relatie met Merel op de klippen liep, omdat hij nooit geen tijd had om haar in het echt te ontmoeten. Bastiaan werd bedreigd via app, Snapchat en Facebook en werd uitgescholden, omdat hij homo was. Merel verstuurde een pikante foto naar haar vriendje, die uiteindelijk werd verspreid op het internet toen de relatie werd verbroken. Petra had iemand via Facebook gezien en wilde met hem ook een afspraakje maken. Allemaal situaties die we vandaag de dag ook in werkelijkheid meemaken. Dus heel herkenbaar!

Na de voorstelling gingen we met de acteurs per klas in gesprek over de voorstelling en de voor- en nadelen van social media.

Het was een leuke en leerzame dag. We hopen dat onze leerlingen door deze dag bewuster zijn geworden van hun social media gebruik en de gevolgen die er kunnen zijn bij het verkeerd gebruik.


Terug naar het nieuws overzicht