Leerlingen uit O3 zijn op werkweek in Oisterwijk

Datum: 05 april 2018

Leerlingen uit O3 zijn op werkweek in Oisterwijk

Leerlingen van 15 jaar en ouder kunnen in aanmerking komen voor stage als de leerlingen de vereiste basiscompetenties en werknemersvaardigheden beheersen. Om deze basiscompetenties en werknemersvaardigheden aan te leren of te trainen hebben deze leerlingen arbeidstraining gehad. Dit gebeurt in de ‘voorbereidende fase naar stage’. Ook gaan de leerlingen in deze fase op werkweek. In deze week laten de leerlingen zien hoe het is gesteld met de competenties en vaardigheden.

Deze week zijn de leerlingen op werkweek in Oisterwijk. Overdag wordt de arbeidsdag nagebootst en 's avonds is het tijd voor ontspanning. Bladharken, dakgoten schoonmaken, fietsen poetsen, maaltijden bereiden, schoonmaakwerkzaamheden in huis zijn voorbeelden van klussen, waarmee de leerlingen te maken krijgen.

Na deze week krijgen deze leerlingen een assessment. Een assessment bestaat uit arbeidsproeven, beroepentest, sollicitatiegesprek en vragenlijsten.

Leerlingen komen in aanmerking voor stage, indien bij bovenstaande voorwaarden (assessment, werkweek en arbeidstraining) is gebleken dat zij stagegeschikt zijn.


Terug naar het nieuws overzicht