Diploma-uitreiking op schoolverlatersavond

Datum: 11 juli 2017

Diploma-uitreiking op schoolverlatersavond

Met gemengde gevoelens namen 19 leerlingen van De Brug in Zaltbommel afscheid van de school. Dit afscheid werd op donderdag 6 juli georganiseerd in de Poorterij in Zaltbommel. De zaal zat vol trotse ouders, familieleden en begeleiders vanuit de stage.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben leerlingen van De Brug, school voor Praktijkonderwijs, een ‘echte’ diploma-uitreiking gekregen. Voorheen ontvingen alle schoolverlaters een getuigschrift Praktijkonderwijs, aangevuld met branchegerichte certificaten. Maar sinds dit schooljaar bestaat er ook de mogelijkheid om binnen De Brug het erkende Entree-diploma (MBO niveau 1) te behalen. Tien leerlingen hebben hiervoor ook gekozen en we zijn zeer trots dat het bij alle 10 leerlingen ook is gelukt! Verschillende leerlingen hebben zich nu op een ROC ingeschreven om ook hun niveau 2 te kunnen behalen.

We zijn ook trots op de leerlingen die niet hebben gekozen voor de Entree-opleiding binnen onze school, maar direct willen instromen op de arbeidsmarkt. Het is een groep waardevolle, jongen mensen die goed zijn voorbereid op die arbeidsmarkt. Zij weten precies wat ze wel en niet kunnen, hebben een groot gevoel voor zelfverantwoordelijkheid en zijn betrouwbare werknemers. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij werkgevers waardoor zij allen een baan hebben.

Wij feliciteren alle leerlingen met hun behaalde successen! Wij zijn trots op jullie!


Terug naar het nieuws overzicht